Yin Yoga

Laat je verwonderen door Your Inner Nature!

We zijn allemaal wel bekend met het begrip Yin en Yang, wat o.a. staat voor de balans tussen rust en activiteit. Ons dagelijks leven is vooral Yang, denk hierbij aan veel in je hoofd zitten, haasten, overvolle agenda’s, actieve sporten etc. Om de balans te behouden is het daarom belangrijk om ook wat Yin in je leven toe te voegen. Dit kan op verschillende manieren. Yin yoga is een manier om de balans te waarborgen in je dagelijks leven, zowel voor lichaam als geest.

Door regelmatig YIN yoga te beoefenen komen we steeds een laagje dieper in onszelf, zodat we weer contact kunnen maken met de kern.

 

Yin Yoga is in tegenstelling tot alle actieve yoga vormen ( Denk aan: Hatha, power, vinyasa etc.) een yoga vorm waar de houdingen langzaam, zacht in alle rust en stilte uitgeoefend worden. Met behulp van de houdingen gaan we onze binnenwereld en lichaam aanschouwen. Ruimte creëren voor dat wat aandacht nodig heeft, die stukken of pijnen in jou, die gevoeld en doorleeft mogen worden op een liefdevolle manier. Door regelmatig YIN yoga te beoefenen komen we steeds een laagje dieper in onszelf, zodat we weer contact kunnen maken met de kern. 

Doordat we minimaal 3 minuten in een rustige houding verblijven, zetten we ons bindweefsel en spieren op rek. Hierdoor kunnen de spieren en het lichaam zich ontspannen en wordt het bindweefsel gestimuleerd. Wanneer je je bindweefsel gezond en vitaal houdt, kan dit vele lichamelijke en zelfs mentale klachten verzachten. Door het bindweefsel lopen energielijnen (meridianen), wat ervoor zorgt dat je je na het beleven van YIN vaak energieker en ontspannen voelt.

Weer leven vanuit Authenticiteit en Vertrouwen! Het gevoel van thuiskomen!

Ondanks dat het een rustige vorm van yoga is, leer je om je grenzen te bewaken tijdens de houdingen. We ervaren om te stretchen op een manier dat het oncomfortabel voelt, maar wel op een verantwoorde en zachte manier met liefdevolle aandacht.  Deze yogavorm is dan ook uitermate geschikt als een tegenhanger van ons drukke en actieve leven.

Of YIN yoga voor iedereen geschikt is? JA! Ieder ervaart YIN op zijn of haar manier en tempo en iedere beleving is anders. Het is niet in een paar honderd woorden te beschrijven wat het voor je kan betekenen. Wanneer je echt wilt weten wat YIN is, is er maar één antwoord; Ga het beleven!

Ben jij nieuwsgierig wat YIN yoga voor jouw kwaliteit van leven kan betekenen? Volg dan nu de gratis online les! Of meld je hier aan voor ons videoplatform! Vragen? Ik help je graag!